UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

  • Pia Dijkstra: ‘Duurzaamheid moet in al het beleid terugkomen’

    Toegankelijke en betaalbare zorg gaat niet zonder duurzame zorg. Dat stelt demissionair VWS-minister Pia Dijkstra. Tijdens de dertigjarige jubileumbijeenkomst van Milieu Platform Zorgsector (MPZ) riep zij zorgorganisaties op tot klimaatneutrale en duurzame zorg.

  • Toch weer meer klachten over zorgverzekeraars binnengekomen bij SKGZ

    Het ging de afgelopen jaren de goede kant op met het aantal klachten dat de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ) ontving over zorgverzekeraars. Maar in 2023 is het aantal klachten toch weer gestegen met 4,4 procent ten opzichte van 2022. De meeste klachten gaan nog altijd over medisch-specialistische zorg. Ook kwamen er klachten binnen over de vergoeding van plastische chirurgie en de tandongevallenverzekering. Dit meldt de Telegraaf.

  • Patiënten met meerdere aandoeningen verdwalen door gebrek aan coördinatie

    Patiënten met meerdere aandoeningen raken vaak verdwaald in het zorgdoolhof van een ziekenhuis. Zij hebben door hun meervoudige problematiek namelijk te maken met verschillende afdelingen waar specialisten onafhankelijk van elkaar de patiënten behandelen. Er is vaak gebrek aan overleg tussen artsen van verschillende afdelingen en daarom moeten patiënten het heft in eigen handen nemen en zelf bijhouden welke arts wat heeft gedaan en wat de wisselwerking is bij gebruik van diverse medicijnen. Dit meldt NOS.

  • 'Meer aandacht nodig voor suïcidaliteit onder nieuwe moeders'

    Het aantal nieuwe moeders dat sterft door bloedingen of hartproblemen loopt al jaren terug, maar helaas geldt dit niet voor het aantal moeders dat suïcide pleegt. Dit aantal blijft al jaren gelijk. Inmiddels is suïcide zelfs de meest voorkomende oorzaak van moedersterfte in Nederland, blijkt uit onderzoek van de Auditcommissie Maternale Sterfte en Morbiditeit van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) en 113 Zelfmoordpreventie. De onderzoekers keken hierbij naar moedersterfte tot een jaar na de bevalling. Dit meldt Ouders van Nu.

  • Zorgpersoneel met post-covid krijgt hogere coronavergoeding

    Een groep zorgmedewerkers met langdurig post-covid heeft in 2023 eenmalig een bedrag van 15.000 euro per persoon uitgekeerd gekregen. Maar op aandringen van de Tweede Kamer en de maatschappij is deze regel sinds dit jaar uitgebreid: zorgpersoneel met long covid krijgt een eenmalige uitkering van 24.010 euro per persoon. Ook verlengt het kabinet de afbakening van de periode in de regeling. Medewerkers die tussen 1 juli 2020 en 31 december 2020 door corona ziek zijn gemeld op het werk, komen hier nu ook in aanmerking. Dit meldt Rijksoverheid. 

  • Aanranding of onschuldige uiting van dankbaarheid richting zorgmedewerker?

    Een bejaarde man uit Arnhem staat terecht voor het ongewenst aanraken van een zorgmedewerkster. De vraag die centraal staat: heeft hij haar aangerand of ging het simpelweg om uitingen van dankbaarheid? Dit meldt de Gelderlander. 

  • Drenthe komt met ambitieuze werkagenda voor toekomstbestendige zorg

    Als eerste regio in Nederland heeft Drenthe een werkagenda opgesteld voor toekomstbestendige zorg. Er zijn namelijk grote veranderingen nodig om de zorg goed, toegankelijk en betaalbaar te houden. Het plan van Drenthe moet de druk op de zorgsector verlagen en de transitie maken van zorg naar gezondheid. Verschillende partijen in zorg en welzijn, inwoners, gemeenten, zorgverzekeraars en ander belanghebbenden werken binnen het samenwerkingsverband Gezond Marke samen om dit voor elkaar te krijgen. Dit meldt Gezonde Marke. 

  • ‘Financiële situatie jeugdzorg in Enschede onhoudbaar’

    De tekorten op het jeugdzorgbudget in Enschede lopen in 2025 op tot meer dan 18 miljoen euro, waarschuwt wethouder jeugdzorg Harmjan Vedder. Vorig jaar deed één op de zes kinderen een beroep op de jeugdzorg. De wethouder noemt de situatie onhoudbaar en presenteert een uitgebreid pakket aan maatregelen. Op 10 juni besluit de gemeenteraad hierover. Dit meldt RTV Oost.

  • Doel nieuw convenant: minimaal 24 uur kraamzorg voor iedere kraamvrouw

    Bo Geboortezorg en Zorgverzekeraars Nederland hebben in een nieuw convenant laten vastleggen dat iedere kraamvrouw in Nederland recht heeft op zeker 24 uur kraamzorg, zo nodig digitaal. De organisaties hebben afspraken gemaakt zodat iedereen altijd recht heeft om kraamzorg, ook in tijden van grote personeelstekorten. Dit meldt ZN. 

  • Orthopedagogen waarschuwen voor verschraling gehandicaptenzorg

    De geplande bezuiniging van bijna 200 miljoen euro op de gehandicaptenzorg, baart orthopedagogen in die sector grote zorgen. Er zit nu al grote druk op de zorg en door de bezuiniging zal het aantal mensen met een beperking dat geen passende zorg krijgt alleen maar toenemen. Hierdoor zal de crisiszorg overbelast raken, waarschuwt Matthijs Heijstek van de Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen (NVO). Dit meldt de NVO. 

meer nieuws